Familieopstellingen bij Therapeut Delft

Zien waar je staat

‘Opstellingen’ zijn driedimensionale verbeeldingen van het netwerk waarin jouw klacht of vraag zich afspeelt. Zo’n opstelling geeft je heel snel heel veel inzicht over bepaalde aspecten van je situatie. En omdat het zo fysiek is, begrijp je het niet alleen met je hoofd, maar in je hele wezen.
Laat me het toelichten.

Niemand is alleen. Niemand komt nergens vandaan.

Jouw leven speelt zich af in meerdere ‘systemen’. Dat kan je gezin zijn, maar ook een bedrijf, de familie waar je uit voort komt of bijvoorbeeld een hechte oude vriendenclub. Het is een groep met haar eigen regels en wetten, waar iedereen zo zijn rol heeft.

Het netwerk, de rollen en patronen zijn doorgaans onzichtbaar. Maar ze bepalen in heel veel gevallen hoe je je gedraagt, of vooral, hoe je je niet kunt gedragen. Je kunt het bijna niet zien, maar het komt wel naar buiten; in jouw klachten.

De intense beleving van jouw wereld

Met een ‘opstelling’ krijg je de onzichtbare onbewuste processen en patronen in jouw systeem klip en klaar te zien. Je staat letterlijk tussen de mensen uit jouw ‘systeem’. Dat levert bijna altijd onmiddellijk inzicht op. De abstracte en onmerkbare onderlinge patronen worden plotsklaps zichtbaar. Je ziet relaties, je herkent gedrag en je snapt meteen wat jouw kan helpen.

Je beleeft wie je bent én waarom je zo bent.

Dat is soms best even heftig. Je ziet het. Tussen jouw dierbaren. Je beleeft wat je anders zou analyseren en bestuderen. En door die beleving begrijp je het allemaal pas echt goed.

Hoe werkt zo’n opstelling?

Je maakt zelf de opstelling. Je kiest de personen die een rol spelen in het systeem waar je vraag mee samenhangt. Je zet objecten die ze vertegenwoordigen in de ruimte.

Hun verhouding en posities. De verbinding. De reacties onderling. Het levert je waardevolle inzichten op over eigen thema’s en vraagstukken.

Prachtig resultaat

Het ervaren in een opstelling en je eigen plek innemen in je systeem van herkomst, geeft een gevoel van heling op een diepere laag.

Video over familieopstellingen

Bekijk de video over familie-opstelling. Het verduidelijkt veel over wat een familieopstelling is en wat het voor je kan doen.

Contact therapie Delft

Benader ons voor al je vragen en/of onzekerheden om jou richting jouw eigen wens te brengen. Dit kan door vrijblijvend Psychologen Nederland te bellen op 085-4014720. Geschoolde psychologen zullen jou ondersteunen naar een toekomstige afspraak bij onze psychologen. Een afspraak kan direct gemaakt zonder dat er sprake hoeft te zijn van wachtlijsten. Wij horen graag van je, tot snel!